Wass Albert szavalóverseny Devecserben

Létrehozás: 03/23/2018 - 11:37

2018. március 9-én a Székely szabadság napján rendezett Wass Albert szavalóversenyt Devecser Város Önkormányzata és a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház.

A rendezvénnyel emlékeztek a 110 éve született és 20 éve elhunyt Wass Albertre, a XX. századi erdélyi magyar irodalom meghatározó, sokáig el nem ismert alakjára.
A hat korosztályban meghirdetett verseny hagyományteremtő szándékkal szerveződött, melynek célja volt felhívni a figyelmet a határainkon túl élő magyarság helyzetére, valamint Wass Albert munkásságát, költeményeit közelebb hozni az irodalomkedvelő közönséghez. A járásban és a környező városokban is meghirdetett megmérettetésre 17 szavaló vállalkozott.

A Ferenczi Gábor polgármester úr, Bajók Józsefné és Mátrainé Mester Katalin alkotta zsűri döntése alapján a következő végeredmény született:

3-4. osztályosok:
1. helyezett: Marczi Adrián (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő tanár: Nyárs Hajnalka)
2. helyezett: Németh Hanna (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő tanár: Nyárs Hajnalka)

5-6. osztályosok:
1. helyezett: Dávid Eszter (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő tanár: Horváth Csabáné Treiber Ildikó)
2. helyezett: Bakos Noémi (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő tanár: Horváth Csabáné Treiber Ildikó)
3. helyezett: Orbán Bianka (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő tanár: Horváth Csabáné Treiber Ildikó)

7-8. osztályosok:
1. helyezett: Mester Csanád (Nagyvázsony, Kinizsi Pál Általános Iskola – felkészítő pedagógus: Borbély Magdolna)
2. helyezett: Orsós Katalin Titanilla (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő pedagógus: Kothencz Edit)
Emléklapot kapott: Orsós Natália Hajnalka (Devecser, Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI – felkészítő pedagógus: Kothencz Edit)

Középiskolások:
1. helyezett: Szücs Kornélia (Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma – felkészítő pedagógus: Somogyi Katalin)
2. helyezett: Keszey Anett (Sümeg, Kisfaludy Sándor Gimnázium – felkészítő pedagógus: Gombás Andrásné)

Felnőtt korcsoport:
1. helyezett: Fülöp Katalin (Zalaegerszeg)
Emléklapot kapott: Fülöpné Török Piroska (Devecser) és Szabó Kálmánné (Devecser)

A szavalók ajándéktárgyait a Turulfa Kft. tulajdonosa, ifjabb Kozma György ajánlotta fel.