Vackor gyermeknap

Létrehozás: 06/22/2018 - 11:58

A kis gömböc kalandos története köré szerveződött idei gyermeknapon is a vidámságé, a szórakozásé volt a főszerep a Vackor Óvodában.
A szabadban elfogyasztott reggeli után Lennerné Pál Szilvia óvodavezető köszöntötte a vidám gyermeksereget.
Az udvari színpad erre a különleges napra „padlássá” változva várta a csillogó szempárokat, ahol Farkas Róbertné, Gizi néni a „kisgömböc” bőrébe bújva üdvözölte és tornáztatta meg rendhagyó módon a gyermekeket.
Tréfás feladványok várták az egyes állomásokon a játékos kedvű apróságokat, akik a gömböc kalandos útjának végig járásában segédkezhettek: fújhatták, guríthatták, etethették, a homokban kereshették, kanálban hordhatták, falra rajzolhatták, lepedőn táncoltathatták a népszerű mesehőst.
A gyermekek kedvencét, a kellemes nyári hűsítőt, a „gömböcnyalatot” aztán a Zeneiskolások mindig igazi művészeti élményt nyújtó koncertje alatt fogyasztották el a közös játékban kellemesen elfáradt apróságok az árnyas fák alatt.
A délutáni programok kellemes meglepetéssel indultak, mikor pedagógusnap alkalmából gyermekek és szülők egy lelkes csoportja zenés-mozgásos percekkel, szeretet üzenetekkel örvendeztették meg az óvoda valamennyi volt és jelenlegi dolgozóját.
Az előző évekhez hasonlóan a Vackor Színház szülőkből-gyermekekből álló társulatának profi tagjai sok-sok mosolyt csaltak az arcokra, amikor A kis gömböc c. mesét igazi beleéléssel megelevenítették.
Az óvodáért, a közösségért végzett önzetlen munkájának elismeréseként idén Szabó Adrienn, a Szülők Szervezetének Közösségének elnöke, a Mackó csoportos Felvidéki Eszter és a Nyuszi csoportos Felvidéki Gergő édesanyja vehette át a kitüntető Arany-Vackor –díjat.
A nap végén, a zöldág átadást követően az óvoda ünnepi ruhába öltözött, táncos lábú lakói Anna és Bea néni, a néptánc tehetségműhely vezetőinek a segítségével kezdődött a májusfa-kitáncolás, majd Sánta Mária néptáncpedagógus vezetésével táncházban szórakozhattak gyermekek- felnőttek egyaránt.