Ozsváth György - Fények és hangulatok című festmény kiállítása

Létrehozás: 2018. Oct. 08. - 15:11

A Kastélykönyvtár galériájában rendezték meg Ozsváth György akvarellista Fények és hangulatok című festmény kiállítását.

A megjelenteket és a kiállítót elkísérő családtagokat Szente - Takács Anna igazgatónő köszöntötte. Ferenczi Gábor polgármester, aki felesége révén rokona a művésznek - alkotásinak jó ismerőjeként is ajánlotta a közönségnek a 34 hozott festményt. - Ozsváth György 1951 - ben Nagyvázsonyban született, Tóalmáson él és alkot. Már gyermekkorában élénken érdeklődött a képzőművészet iránt, ha tehette rajzolt, festett.

Ennek ellenére műszaki tanulmányokat folytatott, gépészmérnökként végzett, s dolgozott. 2008 - ban kezdett ismét festéssel foglalkozni. Elkötelezett híve az akvarellnek, festményein a fényeket kizárólag a papír fehérsége adja. Képei témáját a környezetéből meríti, így megjelenik azokon a táj, a városi utca, a virágok, az emberek, az évszakok változása, a különleges fényhatások, hangulatok. Szívesen fest csendéletet és portrét is. - A kiállítás keretét adta a helyi zeneiskola két növendékének és tanáruknak, Ihászné Szabó Katalin klarinétművész zenei produkciója. A közönségnek a festmények megtekintése mellett lehetőség nyílt a művésszel való beszélgetésre is. A kiállítás három héten át látogatható a könyvtár nyítvatartási ideje alatt.

Czeidli József

Szerzőről

DVTV