Kalandozás a színek világában-Őszi Ovi-Galéria a Vackor Óvodában

Létrehozás: 10/03/2019 - 08:44

Az első emberes hónap 24. napján került sor óvodánk őszi Ovi-galéria megnyitó rendezvényére, ez alkalommal Balogh Péter, helyi, amatőr festő ezer színű festményeinek adhatunk otthont.
Ünnepségünk kezdetén Fábián Anna óvodapedagógus, az őszi erdő zizegő avarának sejtelmes hangját varázsolta elő fuvoláján.
Baráth Tímea óvodapedagógus köszöntőjében Ősz apóról és ezernyi szín tobzódásáról mesélt. A tölgyfa alatt illatos avar között „Makk emberke” bújt meg, melyet kedves munkatársunk, Kuczi Zsanett és kislánya, a Katica csoportos Tiba Emőke bájos előadásban foglaltak versbe. Kókné Ági és Hóborné Márti óvodapedagógusok a falevelek beszélgetését énekelték meg szívet melengető módon. Felemelő komplex művészeti élményben volt részünk, amikor Liszt Ferenc Erdőzsongás című művére, zenés, kreatív játékban elevenítették meg a falevelek táncát a Napsugár csoportos: Bogdán Szonja, Kovács Dorina, Molnár Noémi, Nyoma Anna, Orsós Romina és Somogyi Loretta. A varázslatban segítségükre volt Imriné Szilvi, a Napsugár csoport óvodapedagógusa.
Ovi-galériánk alkotója, Balogh Péter sajnos elfoglaltságai miatt nem tudott velünk ünnepelni, azonban nagy örömünkre szolgált, hogy édesapja, Gábor bácsi részt vett rendezvényünkön.
Baráth Tímea többek között elmondta, hogy Petit mindig is a festészet vonzotta, a 20 évvel ezelőtt megalakult helyi alkotó kör egyik alapítója volt. Szívesen kísérletezik az általa leginkább kedvelt olajfestékkel. Munkáiban tájképek, portrék, állatok és egyéb figurális alkotások elevenednek meg. Mottója: „Minden művész saját lelkébe mártja ecsetét, és a saját szívét viszi a vászonra.”
Ünnepségünk méltó zárásaként, Gábor bácsi magával ragadó módon őszi dalokkal örvendeztetett meg bennünket, melyet a gyermekek tátott szájjal, ámulatba ejtve hallgattak.
Benkőné Ildikó kollégánk keze munkáját dicsérő ajándékával kedveskedtünk Gábor bácsinak, és népi köszöntőnkkel köszöntük meg fiának, Péternek, hogy gondos gazdái lehetünk gyönyörű, varázslatos festményeinek.
Kívánjuk, hogy adjon a Jó Isten sok örömet, alkotó kedvet, hogy minél több ember életébe jusson a varázslatából!
Őszi Ovi-Galériánk szeretettel vár minden kedves érdeklődőt!
Tekintsék meg, gyönyörködjenek és éljék át a rácsodálkozás élményét!

Vackor Óvoda