5 éves a Vackor Óvoda

Létrehozás: 2017. Feb. 07. - 17:47

Brumma, brumma, hóha hó, Vackor Oviban együtt ünnepelni jaj de jó!

Február 2-án óvodánk névadója, Vackor 5. születésnapjára, mackónapi Vackorságra gyűlt össze óvodánk apraja-nagyja.
Ékes József térségünk korábbi országgyűlési képviselője elmondta, hogy örömmel látja az intézmény töretlen fejlődését, s hogy olyan közösség dolgozik itt, amely az óvodát lelkesen építette, gyarapította.
Lennerné Pál Szilvia óvodavezető beszámolt az elmúlt öt évben elért sikerekről, eredményekről.
Az ünnepi díszbe öltözött folyosón, meghitt mesebirodalom, zenekuckó, ábrázoló sarok fogadta az érkezőket. Láthattunk rajzoló, tornázó, társasjátékozó apró bocsokat, akik erre az alkalomra vendégségbe érkeztek a családoktól.
Vackor  téli álmából való ébredését egy homok animációs kisfilmen kísérhettük figyelemmel, melyet Imriné Szilvi és Bertalanné Bea varázsoltak elénk.
 A medve tappancsok a tornaterembe vezettek, ahol Vackornak az édesen szendergő, piszén pisze kölyökmackónak árnyékát pillanthattuk meg.
Az óvodapedagógusok (Imriné Szilvi, Radovánné Zsuzsa) és az ovisok egy csuporba ajándékot gyűjtöttek a szülinapos medvebocsnak, amit a Táltos nyelvi tehetség műhelyes gyermekek tréfás verssel, a Bóbita csoportosok mézzel, a Nyuszi és Cirmi csoportosok mézes süteménnyel, a Napsugár csoportosok jó kedvű brummogással, a Katica és Mackó csoportos Százszorszép néptánc tehetség műhelyes nagycsoportosok dalos játékkal töltöttek meg. A csalafinta Csigabiga csoportos apróságok mézcsenéssel is próbálkoztak. Az óvó- és dajka nénik lámpás fényjátékkal varázsolták el a gyermekeket.  
Miután a napocska előbújt, Vackor is kimerészkedett a barlangjából, a Csipcsirip csoportos gyermekek táncolni tanították.
„Ég a gyertya ég, öt kis gyertya ég” – hangzott a köszöntő ének.
Hatalmas születésnapi tortával kedveskedtünk az ünnepeltnek, aki boldogan osztotta meg a gyermeksereggel csokis-málnás finomságát.
Nagy örömmel fogadtuk a Családsegítő Központ munkatársainak ajándékait, a mézzel teli csuprot és egy Mackóbarátot Vackornak.
Vackor a vendégeknek kis macikkal,  az őt ünneplő gyermekeknek mézes puszedlivel, mackó csipesszel kedveskedett.

„ Három véka jó kívánat, áldjon meg az ég, Vackor!”

Mackó öleléssel: Vackor Óvoda apraja-nagyja
 

Szerzőről

DVTV