Sörpadgarnitúrák ajándékba

Létrehozás: 2018. Dec. 18. - 13:12

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy több mint egy éves együttműködés zárult le a közelmúltban önkormányzatunk és az osztrák Windisch Getränke cég között. A megállapodás értelmében önkormányzatunk vállalta a főként ital-nagykereskedelemmel és rendezvényszervezéssel foglalkozó cég számára, hogy 60 sörpadgarnitúrát felújít, cserébe önkormányzatunk ajándékba kap sörpadszetteket és további rendezvénypadokat. Az első szállítmányt a felújítandó bútorokból 2017. november 9-én hoztuk el Nagysároslakról (Moschendorf), a cég székhelyéről kollegáimmal.

A felújítási munkálatokat Magyar Károly, önkormányzatunk asztalosa végezte, egyéb napi feladatai és önkormányzatunktól, valamint intézményeinktől kapott megbízásai mellett, amikor éppen jutott erre is idő. A munka egy kisebb részét – az asztallapok egy részének csiszolását – a Turulfa Bt. (ifj. Kozma György) végezte.

 

Anton Windisch, aki édesapja örökébe lépve városunk és óvodánk rendszeres támogatója, a közelmúltban szállította el az utolsó mennyiséget a felújított rendezvénybútorokból, az együttműködésünk ezen a területen, legalább is egyelőre lezárult, melynek eredményeként partnerünk 60 felújított sörpadgarnitúrát (60 db asztal 120 db pad) kapott, városunk pedig számszerűleg 51 sörpadgarnitúrával (51 db asztal, 102 db pad), plusz további 43 db sörpaddal gyarapodott.

Önkormányzatunk 240.016 Ft-ot fordított a barterben felújított munkákra, anyagbeszerzésre. Tekintettel arra, hogy a Városüzemeltetési Kft-nél mindössze 11 pad és 6 asztal szerepel csupán a leltárban, mely rendezvényeink lebonyolításához már elégtelen, időszerű és elengedhetetlen lett volna nagyobb mennyiségű rendezvénybútor beszerzése városi rendezvényeinkhez, ez azonban komoly anyagi terhet jelentett volna városunknak.

Az interneten is fellelhető termékek és árak alapján egy sörpadgarnitúra mintegy 30.000 Ft-ba került volna önkormányzatunknak, ha azt meg kellett volna vásárolnunk. Így 2 millió nagyságrendű értékkel lett városunk gazdagabb. Külön említést érdemel, hogy a kapott sörpadgarnitúrák kifejezetten rendezvényre készültek, így erősebbek, strapabíróbbak, mint a piacon általában beszerezhető hasonló célt szolgáló kertibútorok.

Ezúton is köszönet illeti ifj. Anton Windisch urat a városunknak nyújtott újabb segítségért.

Devecser, 2018. december 18.

                                                                                              Ferenczi Gábor
                                                                                                polgármester

 

Szerzőről