Esély az újrakezdésre - Krízisambulancia nyílt városunkban

Létrehozás: 2018. Dec. 01. - 08:54

A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete a nyertes EFOP-1.2.5. Biztos Menedék, Esély az újrakezdésre – Krízisambulancia létrehozása a Közép-dunántúli régióban pályázat révén kezdte meg működését városunkban a Krízisambulancia, a Damjanich utca 7. szám alatt.

Az eseményen jelen volt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Ferenczi Gábor polgármester, aki örömét és háláját fejezte ki a krízisambulancia megvalósításáért. Az átadón Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei igazgatója kifejtette, a krízisambulancia célja, hatékony segítségnyújtás a meglévő jelzőrendszeri tagoknak, a gyermekvédelemben dolgozó szervezeteknek.
A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete fenntartóként vállalta, hogy a 63 millió forintos pályázati támogatásból a válsághelyzetben lévőkért mindent megtesznek. Illés Boglárka, az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár elmondta; „Fontos, hogy a társadalom minden tagja tudja, akár személyes érintettség okán, akár úgy, hogy tudomása van ilyen esetről, hova fordulhat segítségért. Európai Uniós forrásokból a következő években, mintegy három milliárd forintot fordítunk az ellátó rendszer fejlesztésére, beleértve a rendszerben dolgozók képzését is.” December végéig országos szinten 7 krízisambulancia kezdi meg működését, ahol személyes tanácsadásban részesülhetnek az érintettek.
A krízisambulanciákon szociális szakember, pszichológus, jogász segítsége érhető el ingyenesen. A kríziskezelő ambulancia szakmai vezetője Nagy Erika beszédében kiemelte, erőszak szó alatt nemcsak a tettlegességet, hanem a verbális bántalmazást is értjük, úgymint a megfélemlítés, megalázás, fenyegetés.Tapasztalataik alapján, a bántalmazó kapcsolatban élők nem mernek kilépni, vagy nem tudják, hogy kihez fordulhatnak segítségért. A mai társadalomra jellemző, hogy sokszor a kívülállók úgy gondolják, mindez magánügy, azonban állampolgárként van jelzési kötelezettség, bátran fordulhatnak a krízisambulanciákhoz. 

A devecseri krízisambulancián személyes konzultációk és szolgáltatások előre egyeztetett időpontban vehetők igénybe, melyet a + 36-70-933-8060-as telefonszámon, vagy a veszpremmegyeatvoroskereszt.hu e-mail címen lehet megtenni.

Szerzőről

DVTV