Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása Veszprém megyében

Létrehozás: 2020. Nov. 11. - 07:40

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság, valamint a megyei egyenlő bánásmód-referensek személyes ügyfélfogadása a járványügyi helyzetre tekintettel átmenti időre szünetel. A hatósági eljárás lefolytatása iránti kérelmeket elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül, e-papíron) és postai kézbesítéssel lehet előterjeszteni. További kapcsolattartásra a hatóság telefonszámain van lehetőség.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ingyenesen hívható zöldszáma: 06-80-203939, a hatóság postafiók címe: 1539 Budapest, Pf. 672.

További információkért szíves figyelmükbe ajánljuk a hatóság honlapját: www.egyenlobanasmod.hu.

Dr. Fábián Alexandra Veszprém megyei egyenlőbánásmód-referens 06 30/377-4272, alexandra.fabianategyenlobanasmod.hu.

 

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság azoknak az ügyfeleknek az ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján tiltja a hátrányos megkülönböztetést. Védett tulajdonságok a következők: nem, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, nemzetiséghez való tartozás, életkor, anyanyelv, fogyatékosság, egészségi állapot, anyaság (terhesség) vagy apaság, családi állapot, szexuális irányultság, nemi identitás, társadalmi származás, vagyoni helyzet, vallási vagy világnézeti meggyőződés, politikai vagy más vélemény, foglalkozási jogviszony részmunkaidős jellege ill. határozott időtartama, érdekképviselethez való tartozás, egyéb helyzet.

 

A Hatóság tevékenységéről bővebb információ a www.egyenlobanasmod.hu oldalon található, illetve megtekinthető a Naplóban megjelent interjú is: http://veol.hu/veszprem/hatosag-a-diszkriminacio-ellen-1565129.

Szerzőről