Erzsébet tábor a devecseri iskolában

Létrehozás: 2018. Jul. 02. - 11:15

Ebben a tanévben is lehetőségünk nyílt arra, hogy tanulóinknak az Erzsébet-program keretében a nyári szünetben programokat szervezzünk.

A tábort helyben valósítottuk meg, és az egy hét alatt igyekeztünk olyan programokat nyújtani, melyek értéket és élményt adtak a gyermekek számára. A rendelkezésre álló összegből napi négyszeri bőséges étkezést biztosítottunk, az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott pólót készíttettünk tanulóinknak. A programok megvalósításában együtt működtünk a Devecseri Rendőrőrs és a Devecseri Önkéntes Tűzoltóegyesület munkatársaival, a Devecseri Íjászegyesület tagjaival, a Roma Kisebbségi Önkormányzattal, a helyi és a környékben élő mesterekkel, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesülettel, a Magyar Vöröskereszt munkatársaival. A feladatokat mindenki örömmel vállalta, a közös munkát eredményesnek ítélte. Első nap a Devecseri Fúvószenekar tábornyitó koncertjét követően a tanulók vidám hangulatban, játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a kialakított csapatban egymással, különböző helyszíneken csillogtathatták kreativitásukat, ügyességüket, felkészültségüket. A kézműves „sarokban” különböző technikákkal ismerkedhettek meg, elkészítették a csapatlogójukat, majd megalkották a „csatakiáltásokat”. A rendőrség munkatársainak jóvoltából a kerékpáros tudásukat mutathatták be a kialakított pályán, és tanácsokat is kaptak a biztonságos közlekedés témában.

Az önkéntes tűzoltók rögtönzött bemutatóját követően minden gyerek birtokba vehette a járművet. A városismereti totó sok újdonsággal gazdagította a résztvevőket. Délután a 2018-as Erzsébet-tábor emlékére, az iskolaszépítés jegyében, intézményünk mindkét telephelyén 1-1 vörös levelű juhart, valamint levendulát ültettünk. A nap zárásaként minden csapat bemutatkozott, zengett az udvar a csatakiáltásoktól, indulóktól. Az idei évben tábordalt választottunk, mely 2018-ban a Nélküled lett. Második napon sportversenyeket rendeztünk. A nagyobbak atlétikai versenyeken erősíthették izmaikat, a kisebbek a bemelegítést követően a kölyökatlétika állomásain mozgatták meg magukat. A délutáni program 4 helyszínen zajlott. 1.helyszín „Alkossunk maradandót”: a Petőfi téri iskola udvarán Göcsei Eszter által készített falfestmény került kifestésre. 2.helyszín Légvárvarázs: a délelőtti sportolás során a maradék energia levezetését a gyerekek az élő csocsó, ugrálóvár, és gömbfoci használatával tehették meg. 3.helyszín Vöröskereszt: a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjainak segítségével, az arcfestés során mindenki átváltozhatott kedvére.