Egy korty művészet - festménykiállítás-képek

Létrehozás: 04/04/2017 - 14:09

Egy korty művészet című kiállítás a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház Kastélygalériájában

Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság Balatoni borrégióról szóló kiállítása nyílt meg 2017. március 31-én, pénteken a devecseri könyvtárban.
A tárlat látogatóit a somlóvásárhelyi Lyra énekegyüttes bordalai csalogatták az emeleti Kastélygalériába, ahol Schéffer Anna, az OKIT elnöke és M. Mester Katalin OKIT-tag, helyi művész megnyitóbeszéde után lehetőségük volt a Balaton nedűjét megízlelni a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet jóvoltából az alkotások megtekintése közben. A Borbély család ugyanebben az időpontban vette át Tapolcán a Város bora 2017 megtisztelő díjat, így nem tudtak személyesen jelen lenni, melyhez ezúton is gratulálunk! A devecseri származású családfő által irányított pincészet háromféle bora minden látogatónk tetszését elnyerte!
A különböző látásmódú, eltérő technikákkal készített festmények, kisplasztikák mind a Balaton, a bor és a borászat köré csoportosuló életképeket elevenítenek meg. Az amatőr művészek a borrégióhoz tartozó Somló hegyet is szép számmal választották témájuknak.
Intézményünk rendkívüli megtiszteltetésnek érzi, hogy az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság Balatoni borrégió témájú kiállításának vendéglátója lehet április végéig.