Devecser

Szüreti mulatság a Vackor Óvodában

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:32

Az idei évben az óvoda apraja-nagyja ismét lázasan készült a szüretre. Az immár hagyománynak számító esemény izgalmas, látványos része a szüreti felvonulás, melyre 2017. október 5-én került sor. Az óvoda udvaráról indult el a szüreti menet, szerencsére még az időjárás is kedvezett a felvonulóknak. Városunk utcáin – szüreti dalok kíséretében, feldíszített traktorral, a rend őreinek kíséretében - gyalog, sétálva búcsúztatták az őszt. A felvonulásra nagy lelkesedéssel készültek az óvodás gyerekek, és az óvoda pedagógusai.

20 éves jubileumi ünnepség Devecserben

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:30

Devecser várossá nyilvánításának 20. évfordulója alkalmából az önkormányzat ünnepi sorozattal emlékezett. Kora délután avatták fel a 8 - as műútról a bevezető út mellett azt a táblát, amely Devecsert Gárdonyi - településként említi. ( 21 ilyen hely létezik, ahol Gárdonyi Géza élt. ) Az író dédunokája, Keller Péter és Cs.Varga István irodalomtörténész professzor, valamint Ferenczi Gábor polgármester mondtak rövid beszédet. Elhangzott, hogy Szőlősgyörök után a kisváros másodikként állított Gárdonyi - település táblát.

II. Nyárbúcsúztató kemenceparty és rockfesztivál

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:29

2017 szeptember 15-én került megrendezésre a lI. Nyárbúcsúztató KemenceParty és Rockfesztivál. Idén is a langallóé, a rocké, és nem utolsó sorban a jó hangulaté volt a főszerep. A hangulatot a HangÁr, a FateRock, a tapolcai Rolling Band, a szintén tapolcai Rock-Inger és az ajkai IronBird zenekarok biztosították.

Ajkai Képzőművészeti Egyesület "Őszi tárlat" című kiállítása Devecserben

Létrehozás: 10/26/2017 - 16:26

2017. szeptember 8-án, pénteken nyílt meg az Ajkai Képzőművészeti Egyesület "Őszi tárlat" című kiállítása Kastélygalériában. A változatos témájú, eltérő technikával készült alkotások szimbolizálják a tagok sokszínűségét is. A kiállítást megnyitó K. Takács Magdolna festőművész, az Egyesület művészeti vezetője kiemelte, az alkotás öröme a boldogság forrása, s nem a végeredmény a fontos, hanem az odavezető út.
A kiállítás megtekinthető szeptember 28-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Házhoz menő lomtalanítás

Létrehozás: 2017. Oct. 11. - 13:49

A háztartások lomtalanítását Devecser városban házhoz menő módszerrel oldjuk meg, amely során az ingatlanhasználó által egyénileg, telefonon igényelt lomtalanítás során, előre egyeztetett napon, 0,5 m³ mennyiségű kihelyezett lomhulladék elszállításra kerül.
Ezt a lehetőséget azonban csak azon ügyfeleinknek tudjuk biztosítani, akik környezettudatos és felelős hulladékgazdálkodást folytatnak, azaz nyilvántartásunkban szerződött partnerként szerepelnek az önkormányzat által megadott adatok alapján, és nincs díjhátralékuk.  

Oldalak

Feliratkozás RSS - Devecser csatornájára