FELHÍVÁS óvodakezdési támogatás igénylésére

Létrehozás: 2021. Sep. 03. - 12:58

FELHÍVÁS óvodakezdési támogatás igénylésére

 

Kedves Szülők!

Mint ismeretes, Devecser Város Önkormányzata bővítette támogatási rendszerét az Ovis leszek! Devecseri Óvodakezdési Program bevezetésével. A program első eleme képviselő-testületünk döntése nyomán az úgynevezett Ovizsák, mely mintegy 10 ezer forint értékben az óvodakezdő gyermekek számára szükséges holmikat tartalmaz. Az egyszeri természetbeni támogatásra jogosult a 2021/22-es nevelési évtől - valamennyi devecseri állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen Devecserben is élő, első alkalommal óvodai nevelési évet kezdő gyermek, függetlenül attól, hogy mely intézményben kezdi meg az óvodát; - a Devecseri Vackor Művészeti Modellóvodában első alkalommal óvodai nevelési évet kezdő gyermek függetlenül lakóhelyétől. Mint ismeretes, a Devecseri Vackor Művészeti Modellóvodában első alkalommal óvodai nevelési évet kezdő gyermekek részére már augusztus 30-án átadásra kerültek a csomagok.

Tisztelt Szülők!

Felhívom szíves figyelmüket, hogy önkormányzatunk abban az esetben is biztosítja az óvodakezdési támogatást a devecseri állandó lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen Devecserben is élő gyermekek részére, ha a gyermek - a nevelési év közben illetve - nem Devecserben kezdi meg első alkalommal az óvodát.

Az érintett családok igényüket a mellékletként csatolt kérelem nyomtatvánnyal igényelhetik. A kérelemben foglaltakat a következő okiratokkal kell alátámasztani: • a kérelmező szülő és gyermek érvényes személyi okmányainak bemutatásával, valamint, • a gyermek óvodába történő felvételét igazoló dokumentum becsatolásával. A benyújtás történhet postai úton (8460 Devecser, Deák tér 1.), e-mailben: polgarmesteratdevecser.hu, továbbá személyesen a Hivatal titkárságán. A támogatási csomagot a jogosultság megállapítását követően a Devecseri Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársa adja át a kérelmezőnek.

Devecser, 2021. szeptember 3.                                                     Ferenczi Gábor sk. polgármester

Szerzőről