Ebösszeírás 2018

Létrehozás: 2018. Jun. 26. - 09:32

Tájékoztató

Tisztelt Ebtartó!

Devecser város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlap átvehető a Devecseri Közös Önkormányzati Hivatalban, továbbá letölthető a település honlapjáról (www.devecser.hu honlapról).

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

  • levélben postai úton,
  • Hivatal titkárságán erre a célra kihelyezett gyűjtőládába bedobva.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. augusztus 1. (szerda).

 

 

 Kitöltési útmutató

Az I. pont esetében az eb tulajdonosa lehet ugyanaz, mint az ebtartó, de el is térhet a két személy.

A II. pontnál az eb fajtája a törzskönyv alapján, vagy az eb külleme alapján azonosítható be, de meg nem határozható fajtajellegek hiányában „keverék” megjelölést kell beírni.

A III. pontnál a transzponderes (mikrochip) jelölést végrehajtó állatorvos által kibocsátott okmányon feltüntetett mikrochip sorszámát kell beírni, ezen, illetve a pecsétlenyomaton szerepel a beültetést végző állatorvos neve és a kamarai bélyegzőjének száma is. Ugyanez vonatkozik az ivartalanításra és a kisállatútlevél kiállítására is.

A IV. pont az állatorvos által az eboltási könyvben rögzített adatok alapján tölthető ki, amellyel már minden ebtartónak rendelkeznie kell.

Az V. Egyéb adatok pontjában kell a helyes válasz bekarikázásával megjelölni a veszettség szempontjából aggályos eb megfigyelési státuszát, azaz, hogy az eb megfigyelés alatt áll, vagy sem, illetve az eb veszélyessé lett-e minősítve, vagy nem.

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Ebösszeíró adatlap29.5 KB

Szerzőről