Beszámoló az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek eredményes találkozójáról

Létrehozás: 2017. Jun. 21. - 14:13

2017. június 17-én szombaton a Devecseri Városnapok keretében megrendezésre került az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek Találkozója, melyen Ábrahámhegy, Csabrendek és Devecser gárdája kiegészülve a délvidéki Padé csapatával versengett.
A délelőtt folyamán kiosztásra került a főzőversenyhez Devecser Város Önkormányzata által biztosított alapanyag, így a csapatok elkezdhették az ebéd elkészítését . A Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület a gyermekeknek 14 órától ügyességi versenyt rendezett Devecser Város Önkormányzata támogatásával, ami egy elméleti totóból és gyakorlati feladatból (sugár szerelés) állt. A gyermekek körében nagy sikere volt ennek a programnak, mivel minden résztvevő egy tábla csokit, a legügyesebbek oklevelet is kaptak. A délután folyamán megrendezésre került Padé Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Devecser Önkéntes Tűzoltó Egyesülete között a kismotorfecskenő cipelő verseny, amit a Padé ÖTE nyert meg. A főzőversenyt a Csabrendeki Tűzoltó Egyesület nyerte, második helyen Ábrahámhegy ÖTE, harmadik helyen Padé és Devecser közös csapata végzett. A kötélhúzást Padé nyerte, második Ábrahámhegy, harmadik Devecser csapata lett. Minden résztvevő csapat ajándékcsomagot és emléklapot is kapott az Önkormányzattól.
A rendezvény szép pillanata volt, amikor a Devecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület részéről Varga Tamás elnök-parancsnok értékes adományt adott át a Padéi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, melyet Komáromi László, a délvidéki csapat vezetője vette át. A devecseriek 5db mászóövvel, 2 db "C" típusú tömlővel, 2 db "C" típusú sugárcsővel és 2 db áttétkapoccsal járultak hozzá a határontúli önkéntes tűzoltók sikeres munkájához.
A napot egy jó hangulatú vacsora zárta az Önkormányzat Deák Ferenc utcai közösségi házában, ahol a vendéglátásban Targubáné Szendrei Júlia, a Magyar Vöröskereszt Somló Térségi programvezetője segédkezett.

Szerzőről