Közlekedik a család

Létrehozás: 2017. May. 05. - 13:19

A vetélkedő célja a közlekedők figyelmének felhívása a biztonságos, megfontolt, példamutató, balesetmentes közlekedésre.
 

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Baleset-megelőzési Bizottsága immár hatodik alkalommal szervezi meg a “Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot. A verseny elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás, továbbá a szülői példamutatás fontosságára.
A Veszprém megyei lakóhellyel rendelkező családok részére a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében - a Skoda Piedll Kft. támogatásával - 2017. május 27-én és 28-án 10-14 óra között Veszprémben, a Tesco Áruház parkolójában kerül megrendezésre az Országos Rendőr-főkapitányság - az Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntője.
A selejtezőre nevezhet minden olyan megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermek/gyermekeket nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni. A Veszprémben megrendezésre kerülő megyei selejtezőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein.
A nevezés díjtalan. Nevezni telefonon is lehet a 88-428-022-es telefonszámon a résztvevők nevének, születési adatainak, lakcímének, valamint a felnőtt résztvevők telefonszámának, e-mail címének, továbbá egyikük gépjárművezetői engedély számának megadásával.
A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várjuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő pedig autós ügyességi akadálypályán próbálhatja ki magát.
A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2017. június 10-11-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, a fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi és több más értékes nyeremény.
Az országos döntőre közvetlenül is lehetőség van jelentkezni interneten. Ehhez 2017. május 2. és 2017. június 7. között a vetélkedő honlapján öt fordulóban játékos feladatok teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti.
Várunk minden versenyezni, a biztonságosabb közlekedésért tenni akaró családot!"
 

Szerzőről

DVTV