Juhász- és Pásztorkutyák CAC kiállítás

Létrehozás: 08/21/2017 - 14:40

A Bakonyerdő Zrt. és a Kelet – Magyarországi Ebtenyésztők Egyesülete 2017. augusztus 19-re Juhász- és Pásztorkutya CAC kiállítást hirdetett. A kiállításnak a devecseri Bakonyerdő Zrt. Sárosfői Vadászháza adott otthont.

A Juhász- és Pásztorkutyák CAC kiállításán részt vehetett minden olyan kutya, amely valaha az állatok terelésével illetve őrzésével kapcsolatos munkát végzett.

A kiállítás megrendezése már hagyománynak számít Devecser város életében. Az első ilyen jellegű kiállítást 1999-ben rendezték, akkor még jóval kevesebb fajta volt nevezhető. Ma már közel 40 fajta kiváló egyedei vonulhatnak fel ezen a kiállításon. A 2000-es évek elején 6 évig nem rendezték meg ezt a rangos seregszemlét, majd 2009-ben került sor újból e kiállítás megrendezésére. A speciális kiállításra minden évben egyre több kiállító érkezik, valamint a színes és változatos programoknak köszönhetően minden évben gyarapodik a közönség száma is.

A vörösiszap-katasztrófa után az idei évben immár VII. alkalommal került megrendezésre ez a kiállítás, melynek fővédnöke már 7. éve Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter.