Mediawave Fimműhely keretében szívesen fogadja a jelentkezőket Kiscsőszre

Létrehozás: 2017. Jun. 02. - 08:15
 

MEDIAWAVE

Néprajzi & Dokumentum Filmműhely

Passport Control 41.

2017. július 13-16.

Kiscsősz

/a Kiscsőszi Pajtafesztivál keretében/

 

Annak ajánljuk - legyen fiatal vagy korosabb -, akit érdekel a népi (tánc, zene, hagyományok, örökség) vagy más, akár saját családi hagyományainak vizuális megfogalmazása, dokumentációja, archív fotó és videó anyagainak - mások számára is élvezhetően megmutatható - megfogalmazása.

 

A résztvevők elsajátíthatják a dokumentumfilm készítés alapjait, és a népi témák dokumentációjának (riport, koncert, tánc) alapfogásait, rutinos szakemberek segítségével (Hartyándi Jenő - rendező, operatőr, vágó, Dömötör Péter - operatőr, Jörg Tibor - hangmérnök, Radu Igazság - rendező, animátor). 

 

A műhely segítség lehet azok számára, akik saját vagy családi indíttatásból javítani szeretnék táncelőadásokrók, koncertekről készített dokumentációik minőségét, nézhetőségét és azok szerkesztésének alapjaira is kíváncsiak. A Kiscsőszi Pajtafesztivál mindezekre kiváló, élő gyakorlásra alkalmas terepet biztosít. A népzenei és táncműhelyek hallgatói számára is kiegészítő téma lehet a próbák szünetében. Vagy az értéktár mozgalom gyűjtéseihez is hasznos ismereteket adhat.

 

A műhelyben való részvétel az emberi együttműködés ősi közösségi szabályai szerint, adok-kapok rendszerben működik, amely kizárja a pénz csereértékként való használatát. 

 

A tanítást végző szakemberek tudást és technikai ismereteket adnak a tanuláshoz, amelyet a résztvevők házi termékekkel (kolbász, méz, lekvár, sajt, bor, stb.), kulturális cikkekkel (könyv, CD, más ajándéktárgy) honorálhatnak.

 

jelentkezni lehet:

Hartyándi Jenő

e-mail: hartyandiatgmail.com" moz-do-not-send="true">hartyandiatgmail.com

tel: 20/9690-535

 

Naptár: 
2017, július 13 (Egész nap) - 2017, július 16 (Egész nap)

Szerzőről