NYERT A KÓRHÁZPÁLYÁZATUNK, NŐHET A SZOCIÁLIS ELLÁTÁS SZÍNVONALA, MEGVALÓSULHATNAK MÚZEUMAINK!

Létrehozás: 2017. May. 08. - 09:38

NYERT A KÓRHÁZPÁLYÁZATUNK, NŐHET A SZOCIÁLIS ELLÁTÁS SZÍNVONALA, MEGVALÓSULHATNAK MÚZEUMAINK!

Kedves Devecseriek!

Hatalmas örömmel tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az egykori devecseri Járási Berta Kórház főépülete felújítására az önkormányzatunk által még tavaly a Területi Operatív Program keretében benyújtott pályázatunk NYERT!!!
Az épületbe kerül át a felújítást, átalakítást követően a Devecseri Családsegítő Központ és Szolgálat, a házi segítségnyújtás, valamint az Idősek Nappali Foglalkoztatása és étkeztetése.
Mivel szociális intézményeink egy helyre, egy felújított, korszerű, komfortosabb ingatlanba kerülnek, költségkímélőbbé, gazdaságosabbá és szakmailag is hatékonyabbá válhat a működésük.
Devecser számára nyilván az sem mellékes, hogy egy emblematikus, szebb időket látott, évtizedek óta romos épület, egykori kórházunk főépülete újulhat meg.
Személyesen is érintett vagyok a kórházunk kapcsán, hiszen szüleim és rokonságom nagy része itt született.
Ezenkívül még két hozadéka lehet a nyertes pályázatnak városunk számára: régóta dédelgetett álmom, a Devecseri Városi Múzeum és a Devecseri Gárdonyi Géza Múzeum is megvalósulhat, a kastélyunk frontépületében, illetve a Deák tér 2. szám alatti 1790-ben épült műemléképületünkben!
Nagyon boldog vagyok!
Devecser, 2017. május 4.                    Üdvözlettel:
                                                             Ferenczi Gábor polgármester

Szerzőről